Typ postavy HRUŠKA časť 1.



Podrobné články o typoch postáv som mala v hlave už veľmi dlho, keďže najmä nositeľky plnších tvarov majú problém štylizovať oblečenie vzhľadom na svoje miery. Keďže sama som nositeľkou postavy hruška, ukážem vám na sebe ako rôzne strihy hrajú pre a proti.
Vzhľadom na dĺžku textu som sa rozhodla článok rozdeliť na dve časti, prvú časť chcem skôr venovať úvodu o tomto type postavy a v druhej časti už budú rozobraté samotné druhy oblečenia. Neviem, či budem písať články aj o iných typoch, keďže by som na to musela mať nejakú dobrú dušu, na ktorej by som to všetko mohla pofotiť a zdôrazniť :) totiž článkov, kde sa postavy prirovnávajú k celebritám, je už mnoho a neviem, či sú nejak nápomocné.

Čo teda charakterizuje hrušku? Niekde tento typ postavy nazývajú aj trojuholník, pretože ramená, prsia a driek sú užšie ako spodná partia tela, kde sa kumuluje tuk. Driek je väčšinou dlhší a štíhly, pričom všetky nepríjemnosti si odnesú boky, zadok a stehná, či spodné bruško. Samozrejme, každá hruška vzhľadom na výšku a váhu pôsobí trochu inak. Napríklad v našich končinách sa jedná o typicky slovanskú postavu Venuše, kedy sa tuk hromadí aj v spodnom brušku pričom niektoré hrušky majú ploché brucho bez výrazného tuku. Aj napriek disharmónii v rozmeroch postavy, vďaka štíhlemu pásu, tento typ stále pôsobí žensky.

Ak stále nemáte jasno, či ste alebo nie ste hruška, tieto rady vám to možno objasnia:
- ak najviac priberáte do zadku, stehien, bokov a prípadne brucha
- ak schudnete, prvé schudnú ruky a prsia
- pozrite sa na seba na priamo do zrkadla a pozorujte, či sú ramená rovnakej šírky ako boky
- keď si zmeriate svoje proporcie, číslo v oblasti bokov je najväčšie
- rovné nestrečové šaty sú vám obtiahnuté v spodnej časti tela a voľné v hornej


A teraz moja maličkosť. Moje miery sú: prsia 99cm, pás 80cm a boky 114cm. Aj tu je jasne zreteľná skladba tohto typu postavy. Ako môžete vidieť, moja vrchná partia tela je útla, pričom najrozmernejšou časťou môjho tela tvorí zadok. Tým, že trpím aj na lordózu (zakrivenú chrbticu v drieku) veľmi je to vidieť zozadu, kedy moje pozadie vytŕča do extrémnej troj-rozmernej dimenzie :D No ja stále hovorím, že si ho nevidím, takže mi je to dve.. Z môjho pohľadu ma najviac trápi moje spodné bruško, kde sa mi ukladá tuk a ktoré robí šarapatu v obtiahnutom oblečení.


ZNÁME HRUŠKY
Medzi najznámejšie hviezdne majiteľky tejto postavy patria všetky hrdé nositeľky väčšieho pozadia: Beyoncé, Shakira či JLo. Trojuholníkovu postavu má aj speváčka Kelly Clarkson či herečka Jennifer Love Hewitt. Premýšľala som aj nad Nicki Minaj, no jej hruškovské krivky vyzerajú byť skôr dielom plastických chirurgov ako prírody. Každopádne, pri niektorých známych osobnostiach typ postavy nie je jednoznačný a oblečenie môže klamať. Asi najznámejšou rozpoltenou osobnosťou v tomto ponímaní je Kim Kardashian, ku ktorej sa vyjadrujem nižšie. V zozname známych hrušiek som našla Rihannu, presedela som jedno popoludnie sledovaním jej fotiek, no podľa mňa zapadá skôr do presýpacích hodín. Určovanie typu postavy najmä tak štíhlych žien, akou je Rihanna, je veľmi obtiažne.

Beyoncé

Shakira

Jennifer Lopez

Kelly Clarkson

Jennifer Love Hewitt

Kim Kardashian
Je diskutabilná. V rôznych zdrojoch ju uznačujú za presýpacie hodiny či hrušku. Podľa mňa je skôr typ presýpacích hodín, keďže jej ramená sú v rovnakej šírke ako boky a celkovo vyzerá jej telo harmonicky. Áno, má pozadie dosť veľké, ale to je to, prečo nie každý typ postavy vyzerá rovnako.

INŠPIRÁCIE OD BLOGERIEK
Ak by ste sa chceli inšpirovať obyčajnými ženami, tu je list blogeriek s trojuholníkovou postavou. Sú to najmä plus size blogerky, pretože si myslím, že štíhle hrušky nepotrebujú až tak rady ako korigovať svoju postavu, pretože môžu svoje krivky s radosťou vystavovať na obdiv :)

http://www.laperita.sk
http://pearshapedgirl.com
http://taneshaawasthi.com
http://www.curvesandconfidence.com
http://theplussideofme.com
http://www.majormusthaves.com
http://www.fashionbananas.com
http://mimigoodwin.blogspot.sk

Na inšpiráciu ešte odporúčam stránku https://fitbay.com/ kde posielajú outfity ľudia z celého sveta a vy si môžete vyselektovať iba tých s vaším typom postavy :)

Menovky: ,